Ministeriet!


Upptäckte idag när jag råkade kolla på svt att min favoritserie, ALLA kategorier (iaf svenska!), börjar sändas igen den 13:e januari.

Kolla baraOch lösningen ;)
Fast.. nu är det inte ett humorprogram, utan ett musikprogram, som är sjukt intressant och nördigt.

Klippt från svt.se

Musikministeriet, programmet som sätter musikklyschorna under lupp, är tillbaka med åtta nya avsnitt. Radiolegenden Kjell Alinge hypnotiserar tittarna in i Musikministeriets värld, där det experimenteras med genrekrockar och sticks hål på myter. Dessutom åker en envis trubadur på stryk i varje program. Musikministeriet sändes senast 2006 och tilldelades Stora Journalistpriset som årets förnyare.

Vinterns första Musikministeriet är kroppsfixerat. Vilken färg har Eric Gadds 80-talshit "Bara himlen ser på" och hur smakar den? Begreppet synestesi granskas med hjälp av bland andra Jonas Jonasson från Bob Hund och kocken Melker Andersson. Det blir också intervju med en av världens främsta solopercussionister, Evelyn Glennie, som är något så exceptionellt som en döv trummis. Och i samma program - den tyske världsberömde barytonsångaren Thomas Quasthoff som är neurosedynskadad och har ett utseende som sticker ut från mängden. Hur känns det när man står i rampljuset?

Musikministeriets andra program tittar närmare på pengar och musik. Bland annat listas världens rikaste artister och Titiyo och Lykke Li berättar vad de tjänar.

Längre fram i serien Berättar Markoolio vad han egentligen tycker om sin barnpublik. Dessutom visas en unik intervju med William Barrington-Coupe - huvudpersonen i det som brukar kallas tidernas största musikbedrägeri. Vidare avslöjas om en jury bestående av bland andra Linda Lampenius, Janne Schaffer och Kerstin Dellert kan höra skillnad på en Stradivarius värd 10 miljoner och en vanlig skolfiol.


Här är trailern:

JAG kommer iallafall sitta bänkad vid tvn!


1 kommentarer:

  1. SvartSmurfen

    Om man bara hade en tv så.. ^^

     

Skicka en kommentar

 
 
Totalt antal besökare: | Antal besökare idag:
(c) Patric Franksson 2010