En legend har gått bort ..Idag kom nyheten att den brittiske TV-kocken och legenden Keith Floyd har avlidit. Floyd var verkligen en personlighet med stora mått. Hur bra kock han egentligen var kan väl diskuteras men glädjen till maten (och drycken) var det inget fel på. Med sin opretentiösa stil visade han publiken att mat är till för alla och att alla kan laga mat. Och frågan är vekligen om det hade funnits en sån marknad för tv-kockar om inte Floyd hade banat vägen.

Jag kommer alltid minnas när Flyd kokade kräftor i vin på Vattenfestivalen och när han grillade lunnefåglar och wokade val på Island. Inte helt okontroversiellt förstås. Men sån var han, den gode Keith.


Är det inte lite märkligt ändå att England vars egna kök inte är mycket att hurra för lyckas matcha fram så många bra tv-kockar? Nigella, Jamie Oliver och Gordon Ramsey..

Jag tycker vi hedrar minnet av honom ikväll genom att tillaga en maträtt på klassiskt Floyd-vis: Vi flamberar den, dricker ett par glas vin och .. blir den inte bra så lägger vi den i soptunnan och börjar om!


1 kommentarer:

  1. TiNi

    supercute?? nu har jag missat något men de låter intressant ge mig mer info *wiiie*

    puss o kram

     

Skicka en kommentar

 
 
Totalt antal besökare: | Antal besökare idag:
(c) Patric Franksson 2010