Mellanstadiedisko

Kommer ni ihåg då man hade klassdisko i mellanstadiet?
Det skulle vara till för de som gick i lågstadiet, men vi som gick i mellanstadiet visste vad det handlade om.. att få dansa tryckare!

Hela kvällen var en skön uppvärmning som började redan flera veckor tidigare (disco = fredag) med att köpa godis och läsk, rulla chokladbollar, boka djs och, viktigast av allt: göra affischer!

På skolan jag gick i, Prästängsskolan i Alvesta, så gjorde vi affischer med glada gubbar, kondomer och läskburkar.
Särskillt populär var det att göra dem på A1 papper, extra tjockt.. som vi sen tejpade upp på hela skolområdet (ni som varit på Prästängen INNAN de byggde om vet att det är fan inte mycket att hänga i granen..).
Men vänta nu, skrev jag kondomer?
Jo, faktiskt så ritade vi (eller vi, de som gjorde affischerna ritade, jag pekar inte på nån särskild nu men typ Marie, BJ och Lena var jävligt pigga på att rita det av nån anledning ;)) kondomer med glada munnar. Tänk på att vi var 12-13 år gamla.. oskyldiga små barn ;)

På min skola fanns en källare och ett utrymme som sjätteklassarna fick vara i, kallat uppehållsrummet (eller vafan kallade vi det?). Jag har film på det nånstans, dels en vi spelade in på nån aktivitetsdag (nån som kommer ihåg skräckfilmen vi spelade in uppe vid Spånen?) och dels ett rippat avsnitt av smålandsnytt där vi stolt visar upp vår modelljärnväg (som skulle likna Alvesta, men det var big fail där..). Tyvärr ligger dessa på VHS och jag vet inte riktigt hur jag ska digitalisera dessa..

Hur som helst så låg det i anslutning till källarlokalen där Diskot hölls … minns det så väl att man gick ner via trappan utanför träslöjden till lokalen, som hade ett tak av sånadär gips-struktur-undertaksplattor med avlånga hål i … ni vet, och kala vita betongväggar, med ett ganska uppenbart ställe att ha en gardrob på och sen vidare in till ett större rum med pentry och vidare till ”dansgolvet”.
Dagtid så vickade dessa lokaler som pingisrum .. pingis .. ja.

När väl sen kvällen kom så stod vi som anordnade diskot och sålde hemmarullade chokladbollar, bananaskids (wow, vilken grej det var!), popcorn och läsk.
Dj:n spelade eurotechno och alla stod å dansade .. i var sitt hörn, killarna på ena sidan och tjejerna på andra.
De lite mer våghalsiga smög in i uppehållsrummet och gjorde saker .. typ kolla på Sikta mot stjärnorna eller nått sånt.
Sen mot slutet på kvällen så kom det avgörande ögonblicket, när dj:n spelade tryckare.
Peter LeMarc, Mauro Scocco och Bryan Adams .. boyah!
När tjejerna blygt kom fram och frågade om de fick dansa, och man står där och utför nån konstig version av tryckare med ett avstånd av 30cm och jämfotadansen. Ni får säkert en mental bild i huvudet nu?
Under dansen så kom man närmare å närmare varandra och tillslut höll man om varandra … på ett såntdär sött mellanstadie-vis.
Och kanske, kanske, fick man en puss. Eller så fick man hångla .. vilket som ;)


Det var tider det..


För pengarna som vi fick ihop av att hålla i discot så gjorde vi en klassresa, till Göteborg.
Den var .. ehrm .. det är en annan berättelse! :P


Förresten, nu blev jag jävligt sugen på bananaskids .. finns de kvar?


3 kommentarer:

 1. SvartSmurfen

  Jag tror nog de finns kvar än.

  Jag vill minnas att vi hade en stor trend av att köra Bananaskids i micron i några sekunder så de blev varma och mjuka och helt hopplöst kladdiga att äta!

  Det svåra var att inte köra dem för länge, för då brände man sig sönder och samman!! ^^

  Nostalgi!

   
 2. oljo

  Ja, de finns kvar. Bara att gå till närmaste godisaffär. =)

   
 3. Kambiz

  Flashbacks för min del
  mycket bra skrivet Patric

   

Skicka en kommentar

 
 
Totalt antal besökare: | Antal besökare idag:
(c) Patric Franksson 2010